Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ксенон ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз точно поради тази причина не сложих ксенона, че без лупи ще светя като Пернишки голф ( да не се обидят колегите от Перник), но ако сложа тези които си бях харесал 55W без лупи ще ме псуват и до като спя сигурно Като събера 300-400 лв. за ксенон с лупи ще сложа
    GT

Comment

Май никой не обърна внимание, че колегата е кьорав!
      Така, че се изказвате като стари моми за трипера!
      Аз съм кьорав и за това ще изкажа, компетентното си мнение.
      На Филипс +80% са много добри и вършат работа, но само при условие, че на лампата се подава поне 14 волта, а не по умрялата инсталация 10-11В.
      За ксеноните:
      Изключвам форма на фарове, лупи и прочие, защото сме го дъвкали многократно проблема.
      Аз с 6000К не виждам нищо на мокро. Просто не виждам и това е. За нагоре не ми се изобщо говори.
      По-добре е с 5000К, но най-добре е с 4300К.
      Не забравяйте, че това не е температурата на газа, а само ориентировъчно като цвят, ако беше нагрята до тия градуси.
      Не забравяйте, че светлината от обикновената крушка е много по-богата от ксеноновата. Това най-добре се вижда след пречупване с призма. За това и на мокро халогенната крушка осветява по-добре.

Това е за кьорави!
      За зрящи не мога да кажа как е!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Така колеги, аз също от доста време се чудя, дали да слагам ксенон или да взема NIGHTBREAKER? Тъкмо се бях навил на ксенон 55 вата, мислех да взема 4300к и тогава един приятел ме разочарова, че на мокро било по зле с ксенон и се замислих дали е така? След това си викам ще взема от OSRAM-a, но доколкото знам живота им е по къс на тези крушки и сега с тези задалжителни светлини колко ще изкарат? Да не стане така,че доволно да си светя с тях през деня и като ми се наложи по дълго нощно каране и да изгорят.
        За фаровете и двата съм ги отварял и чистил. Лупите бяха доста мръсни и след почистването беше по-добре, само не помня как беше зад лупата, имаше ли рефлектор и там, защото ако има и е заминал пак и с ксенон няма да свети добре.
        п.п.:Говоря за късите, дългите са си идеални!
        ПОЗДРАВИ!
        Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
        Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
        Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
        Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Ето малко информация за продуктите на Philips-халогенни крушки за предни фарове:
          http://www.philips.bg/content/bg/aut...scategory.html

Ето малко информация за продуктите на OSRAM-халогенни крушки за предни фарове:
          http://www.osram.com/osram_com/searc...action=search#
          Според регламентите на ECE, примерно крушките с цокъл H7 трябва да излъчват светлинен поток м/у 1350 и 1650lm на 13.2V.
          Както ще видите в каталозите по-горе, всички крушки са сертифицирани по ECE.

Това, че свети по-добре, се определя от мощността на крушката, но и от нейния светлинен поток. Затова халогенните крушки 55W имат светлинен поток 1500lm за цокъл H7 (светлинния добив 27.3lm/W) и 1550lm за H1 (светлинния добив 28.2lm/W).
          Kсеноновите 35W крушки са с 3200lm (светлинния добив 91.4lm/W). Затова и те светят повече -два пъти и малко отгоре.

Фаровете с крушки H4 60/55W(1650/1000lm), на ДЪЛГИ светят по-слабо от такива с H1(1550lm).

Вече при ксеноновия газ, може да се играе с цветната температура-4300К, 5000К.....12000К. При халогенните крушки оптималната цветна температура е около 3200K. Вече примерно при BlueVision и CoolBlue, тя нараства до 4200-4300K.Най голяма ефективност се получава при студено бялата светлина - от 5500 до 6500К. Но всяко око се чувства комфортно при различна температура.

Само да вметна за 100W халогенни крушки:
          High Wattage bulbs do not have ECE approval and must not be used on public roads
          П.С. Night Braker-a наистина свети доста добре, но ако е менте ще ви изкара много малко!
          В едно магазинче за автоаксесоари на пазара на Красно село, продавача ми каза, че оригиналната крушка се познава по това, че надписа е набит на ламарината, а не написан. Колко е вярно само тий си знае. Факт е обаче, че крушките които взех оттам изкараха 2 години, нон-стоп светене!
          Last edited by Friday; d.m.y г., 22:33.
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Nightbreakera ми изкара 15000км ( 8месеца) при каране с нон стоп пуснати фарове.
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ако си сложите по едно модулче за дневни светлини на късите, които са с халогенни крушки (или на дългите), с което те да светят с понижена мощност и да се палят автоматично (модулчето струва 20 лв.) от това ще имате само ползи (значително по-дълъг живот на крушките и рефлекторно покритие в доста по-добро състояние).

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами, аз честно да си призная не съм много доволен от крушките ! Да, имат една идея по-добро осветяване, спрямо обикновената, както и светят по-добре на дъжд, но с тези 3600К, цена от 50лв. и този жълтеникав отенък просто ме изгубиха. Като изключим ксенона, бих препоръчал H.O.D като крушки 55W, като имат 4200К, 5-5500К и 6000К и за парите си, и не само, са в пъти по-добри от Осрам-а ! Да, на дъжд не са много ефектни, но за извънградско и вечер, където не е осветено са перфектни, а цената им е 22-27лв. и бих си взел 4 крушки от тях, които ще ми изкарат 1 год. вместо прехваления Осрам за 50лв.
                GT

Comment

Да като цяло и аз не бях впечатлен от осрама, но го отдадох на факта, че до преди това карах кола с ксенон
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Имам и Осрама и Филипса.
                    Филипса е доста по-добър.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                    X